Facebooki reklaam – 3 viisi kuidas suunata reklaami Facebookis

Facebooki reklaam on tänaseks osa igast turunduseelarvest ning tänu paljudele võimalustele üks enim kasutatavaid kanaleid enda toodete ja teenuste reklaamimiseks. Lisaks uute klientide leidmisele on võimalik suunata reklaam juba olemasolevale kliendile.

Facebooki reklaam olemasolevale kliendile

On võimalik luua nimekiri inimestest, kes juba on sinu ettevõtte kliendid ning suunata neile eraldi sõnumiga reklaami nagu näiteks sooduskampaania püsikliendile. Kliendinimekirja saab Facebooki lihtsalt copy-pasteda, mis muudab selle eriti mugavaks.

Mõned olulised punktid, mida nimekirja luues meeles pidada

  • Facebook aktsepteerib kuni 3 emaili aadressi ühe kasutaja kohta
  • Telefoninumbrid peavad sisaldama maakoodi.
  • Facebook aktsepteerib 18 erinevat formaati sünnikuupäeva

Loe veel, mida faili luues silmas pidada

Eriti mugava võimalusena pakub Facebook võimaluse importida kasutajate e-maili aadressid Mailchimpist. Sa ei pea tegema muud, kui sisse logima enda kasutajanime ja parooliga.

Peale importimist sobitab Facebook olemasolevad telefoninumbrid ning e-maili aadressid, leides neile vaste – see võtab pisut aega ning selle õnnestumisest antakse Sulle kindlasti teada.

Facebooki reklaam klientidele, kes on Sinu veebilehte külastanud

 

Üks olulisemaid ja võimekamaid tööriistu, mida Facebook reklaamijatele annab on Facebooki Pixel. See on tükike koodi, mille peaks iga kodulehe omanik enda veebilehele installima. Lisa Pixel enda lehele ka siis, kui ei plaani veel tasulist reklaami Facebookis tegema hakata – andmeid võib ta ikka koguda. Pixel annab võimaluse luua erinevaid kliendigruppe, kes on Sinu kodulehte külastanud.


Veelgi enam, saad luua nimekirju inimestest, kes on külastanud mingit osa sinu kodulehest – tootelehte, teenuste lehte jne. Kes on viibinud veebilehel mingi X aja, kes on sooritanud ostu või lisanud toote ostuorvi. Kas Sulle meeldiks saada meeldetuletust oma lõpetamata ostu kohta Facebooki kaudu?

Facebooki Pixeli kasutajad näevad täna Facebookis ka üsna head analüütikat. Lisaks kasutajate demograafiale nagu asukoht, vanus, sugu jne. on võimalik näha infot ka müügikäibe ning ostude kohta. Saad luua müügitunneleid ning analüüsida erinevaid sündmusi veebilehel (toote lisamine ostukorvi, veebilehe vaatamisi, otsinguid kodulehel jne. ) 

Facebooki reklaam sinu klientidega sarnastele inimestele.

Veel ühe võimalusena saad kasvatada olemasolevat kliendibaasi leides „sarnaste“ huvidega inimesi (Lookalike audience). Sarnaste huvidega inimesi võid leida nii kodulehe külastajate seast (vajalik Pixeli olemasolu kodulehel), üleslaetud kliendinimekirjast ja näiteks ka Facebooki lehe likejate seast. Uusi inimesi sobitatakse nii nende demograafiliste andmete, kui ka huvide alusel.

Nimekirja loomisprotsessi ajal saab valida ka uue Lookalike audience suuruse – kas pigem väiksem kuid sarnaseim vaatajaskond, mis võib reklaamimisel kaasa tuua paremaid tulemusi. Või suurem vaatajaskond, mis küll suurendab potentsiaalselt reklaamiulatust, kuid vähendab vaatajaskonna sarnasust. Üldjuhul soovitatakse audience suuruseks 1000 – 50 000 inimest.

Täpselt suunatud personaalne reklaam  on vaatajatele meeldivam ning soodsam sinu turunduseelarvele. Kui vajad abi reklaami loomisel või Pixeli installimisel, võta minuga ühendust.

 

Kui arvad, et sellest postitusest võiks ka sõbrale kasu olla  jaga kindlasti! 

Jaga postitust: